Covid-19: Aktuální čísla hospitalizovaných v nemocnicích v kraji a Plzni

23.01.2021 12:03

"Jsme zřejmě za vrcholem v počtu hospitalizovaných ve třetí vlně," hlásí krajské nemocnice Plzeňského kraje. Jak to aktuálně vypadá s počty hospitalizovaných nejen v regionu, ale i v plzeňské fakultní nemocnici?

policiste nemocnice Stod2

"V nemocnicích Plzeňského kraje jsme se zřejmě dostali za vrchol třetí vlny koronavirové pandemie v našich regionech. Počty pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19 v krajských nemocnicích velmi pozvolna klesají," informuje vedení krajských nemocnic.

V krajských nemocnicích akutní péče (Stod, Domažlice, Klatovy, Sušice, Horažďovice, Rokycany) je aktuálně hospitalizováno přibližně 115 covid+ pacientů, z toho 15 na lůžkách intenzivní péče. Počet nemocných zdravotníků stagnuje. Je jich kolem 45.

Podle mluvčího nemocnic se zdá, že jsou nemocnice za vrcholem ve třetí vlně. 12. ledna bylo totiž v krajských nemocnicích hospitalizováno 135 covidových pacientů, před týdnem to bylo 120 pacientů. Ve druhé podzimní vlně zaznamenaly nemocnice největší počet na počátku listopadu, kdy v krajských nemocnicích bylo hospitalizováno 170 osob s covidem-19. 

Ve Fakultní nemocnici Plzeň je v současné době 147 covidových pacientů. Na standardních lůžkách je to 101 pacientů, 41 pacientů je na lůžkách intenzivní péče, 27 osob na plicní ventilaci a 2 osoby s podporou mimotělního oběhu. Celkem bylo v plzeňské fakultní nemocnici naočkováno 4615 lidí.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24