Covid-19: Nová opatření pro Plzeň a Plzeň-jih! Zasedal krizový štáb

22.09.2020 17:56

Krajská hygienická stanice vydala dvě mimořádná opatření, platit začnou na území okresů Plzeň-město a Plzeň-jih od  23. září. V úterý 22. září zasedal Krizový štáb Plzeňského kraje. Aktuálně je v kraji nakaženo 871 lidí.

 

7

Plzeňský kraj má od pondělí 21. září na tzv. semaforu místa s oranžovou barvou, jde o okresy Plzeň - město a Plzeň-jih. Pro tyto okresy platí od středy opatření.

Od středy 23. září platí pro Plzeň-město Plzeň-jih nová opatření, týkají se roušek i vysokoškoláků

Mimořádné opatření KHS Plzeňského kraje č. 4/2020 ze dne 21. 9. 2020

  • S účinností od 23. 9. 2020 od 00:00 hod se všem osobám na území okresu Plzeň-město a okresu Plzeň-jih zakazuje pohyb a pobyt bez roušek na hromadných akcích konaných ve venkovních prostorech a s účastí přesahující ve stejný čas 100 osob.

Výjimky platí pro děti do dvou let věku, osoby s poruchou intelektu,autistického spektra, s kognitivní poruchou či závažnou alterací duševního stavu, jejichž mentální schopnosti či aktuální duševní stav neumožňují dodržování tohoto zákazu,osoby při provádění autorského díla, osoby přednášející a osoby účinkující při tvorbě a výrobě audiovizuálního díla nebo pořadu, moderátory, redaktory a další osoby vystupující v rozhlasových, televizních a dalších pořadech, sportovce nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod.

Mimořádné opatření KHS Plzeňského kraje č. 5/2020 ze dne 21. 9. 2020

  • S účinností od 23. 9. 2020 od 00:00 hod do 23. 10. 2020 do 23:59 hod (tedy na dobu jednoho měsíce) se na území okresu Plzeň-město zakazuje osobní přítomnost studentů na výuce při studiu na vysoké škole podle zákona o vysokých školách.

Zákaz se nevztahuje na: individuální návštěvy knihoven a studoven, individuální konzultace, zkušenosti za přítomnosti nejvýše 10 osob, laboratorní, experimentální nebo uměleckou práci za přítomnosti nejvýše 15 osob, klinickou a praktickou výuku a praxi.

Přechod na distanční výuku už oznámila v úterý 22. září plzeňská ZČU. Psali jsme zde. Některé základní školy vyhlašují na základě apelu ministra zdravotnictví Prymuly v pátek 25. září ředitelské volno.

V Plzeňském kraji zasedl kvůli situaci související s koronavirem krizový štáb.

Jednání Krizového štábu PK se uskutečnilo v úterý 22. září částečně videokonferenčním přenosem. Zástupci Krajské hygienické stanice PK (KHS) sdělili nová mimořádná opatření a zhodnotili situaci v kraji.

Náměstkyně vykonávající funkci hejtmana Marcela Krejsová nabídla KHS pomoc při personálním zajištění na call centrech. Na základě poptávky, kterou provedl odbor školství na vyšších odborných školách, je možné využít studenty, kteří projevili zájem o výpomoc u KHS.

"Dále byl zhodnocen stav zásob ochranných pomůcek v našich zařízeních, kterých je zatím dostatek. Náměstkyně informovala také o zřízení Ústředního krizového štábu, který bude mimo jiné evidovat stav ochranných pomůcek v jednotlivých zařízeních v kraji a také kapacity covid-lůžek ve zdravotnických zařízeních," uvádí tisková mluvčí kraje Alena Marešová.

V Plzeňském kraji je aktuálně nakaženo nemocí covid-19 871 lidí, v Plzni je aktuální počet nakažených 377, na Plzni-jihu 239. Na přesná čísla se podívejte na mapě nákazy (KHSPK).

Plzensky_kraj_mapa nakazy22_9

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24