Covid-19: Registrace k očkování pro osoby starší 55 let je spuštěna

28.04.2021 9:05

Od 28. dubna se mohou registrovat k očkování proti nemoci covid-19 osoby starší 55 let. V Plzeňském kraji je celkem 19 očkovacích míst, z kterých si lze vybrat.

063A2138 2

Centrální rezervační systém k očkování proti nemoci covid umožňuje od středy 28. dubna registraci lidí starších 55 let. Registrace se provádí přes internet - zde.

Platnost kódu pro registraci k očkování je u osob s chronickým onemocněním v první skupině prodloužena do 15. května. Do tohoto data se proto mohou přihlašovat k očkování obě skupiny chronických pacientů.

Kdy půjdete po registraci na řadu? A jaké si vybrat očkovací centrum?

Pořadí čekatelů na očkování se neurčuje podle data a času provedení registrace, ale podle věku zájemce o očkování v době uvolnění termínů na očkovacím místě. Navíc existují prioritní skupiny, které mají přednost - například lidé s chronickým onemocněním apod.

V Plzeňském kraji si můžete vybrat z 19 očkovacích center. V Některých jsou ale velké čekací lhůty. Pomůže vám tabulka obsazenosti, kde vidíte počet přihlášených osob - zde. Původně zde byla uváděna i denní aktualizovaná denní kapacita odbavených, to ale nahradil údaj o počtu celkem uvolněných za posledních 7 dní.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24