ČSAD obnoví provoz noční linky z Plzně do Blovic

04.09.2020 7:30

V noci z pátku 4. 9. na sobotu 5. 9. 2020 bude po několika měsících obnoven provoz noční linky č. 440092 (N92) Plzeň-Štěnovice-Žákava-Blovice. Pozor na omezení v Losiné!

bus csad

Víkendová noční linka N92 vyjíždí z Plzně ze zastávky Mrakodrap na Americké třídě v 0:35 hodin a postupně obslouží obce Losiná, Štěnovice, Čižice, Štěnovický a Nebílovský Borek, Šťáhlavy, Nezvěstice, Žákavou a přes Zdemyslice dojede až do Blovic.

Opačným směrem z Blovic do Plzně vyrazí sobotní a nedělní spoj vždy v 1:45 hodin.

"Na lince jsou uznávány předplacené zóny Integrované dopravy Plzeňska. Platit jízdné je možné hotově nebo z elektronické peněženky v Plzeňské kartě či zákaznické kartě ČSAD," sděluje tiskový mluvčí ČSAD Plzeň Miroslav Slaný.

Zahájení provozu však nebude bez obtíží. "V současnosti probíhají v Losiné uzavírky silnic č. III/18025 a III/18047 a linka N92 pojede až do 8. října podle výlukového jízdního řádu," dodává Miroslav Slaný.

Omezení se dotkne spoje č. 1 z Plzně v 0:35 hod. od Mrakodrapu.

Tento spoj až do zastávky Plzeň, Rozcestí Černice pojede dle obvyklého jízdního řádu. Následně vynechá Losinou a po objízdné trase dojede do zastávky Štěnovice,Čižická a dále ve své běžné trase. Obsluha Losiné (jen pro výstup) bude zajištěna zajížďkou do obce při přejezdu z Nebílovského Borku do Šťáhlav.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24