QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Čtveřice teenagerů se zpila "pod obraz"! Školák skončil v nemocnici

10.12.2018 15:01

Případ čtveřice opilých teenagerů museli řešit strážníci v centru Plzně. Teprve 15letý chlapec pak kvůli silné opilosti skončil dokonce v péči lékařů.

IMG_5075

K opilé skupince dětí vyjížděla hlídka městská policie na zastávku MHD u Mrakodrapu. Strážníky přivolal svědek, kterému neušlo podivné chování teenagerů.

"Podle oznámení, které bylo přijato na linku 156, měla být partička velmi hlučná a jeden z nich se měl dokonce povalovat po zemi. Strážníci všechny vyzvali, aby jim prokázali svou totožnost. Brzy proto zjistili, že jsou ještě nezletilí," říká mluvčí policie Jana Pužmanová.

Hodnoty alkoholu, které jim strážníci naměřili, by pasovaly na zkušené pijany. "Nejstarší nadýchal 1,54 promile, mladší 1,64 promile a 0,93 promile.  Dívce ukázal přístroj na měření hladiny alkoholu v dechu 0,82 promile," pokračuje mluvčí strážníků.

Tím ovšem celá záležitosti neskončila. Nakonec musela pro jednoho z party dokonce dorazit záchranka. "Patnáctiletý teenager, který nadýchal při dechové zkoušce nejvíce, se nebyl schopen udržet bez pomoci na nohou. Jeho zdravotní stav se začal horšit, opakovaně zvracel. Přivolaní záchranáři si ho proto převzali do své péče a převezli ho do nemocnice na Lochotíně," uzavírá Jana Pužmanová s tím, že alkoholovým dýchánkem dětí se bude dál zabývat policie.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24