QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklisté se dobrovolně pustili do oprav hradu Buben

16.09.2019 17:33

V neděli 15. 9. se Plzní prohnala banda cyklistů. Cykovýlet byl zakončen dobytím zřízeniny hradu Buben, nacházející se nedaleko obce Plešnice, kde se dobrovolnící pustili do oprav hradu. 

buben01
buben01buben02

V neděli 16. září sedli dobrovolnící a nadšenci nejen do cyklojízdy na svá kola a vydali se na sever. Něco málo přes dvě desítky cyklistů zdolalo trasu dlouhou 22 km a tím dobyli svůj cíl, zříceninu hradu Buben. Svou vyjížďkou přilákali cyklisté nemalou pozornost, především kolem autobusového nádraží v Plzni.  K turistickému nepohodlí také přispěla neexistující lávka, která by spojila břehy u hradu Buben, každopádně ani to cyklisty nezastavilo.

Řeku přebrodili a mohli se pustit do zvelebování zříceniny. Na samotném hradě pomohli účastníci akce s úklidem zeminy a přemístěním kamenů určených na opravu zdí. Na závěr akce byli dobrovolnící odměněni buřty, opečenými na hradním ohništi, a vyprávěním hradní historie místním správcem.

„Myslím, že si všichni vyjížďku užili. Udělali jsme něco pro naše zdraví, cyklisty i návštěvníky hradu. Navíc se povedlo počasí,“ zhodnotil cyklo-vyjížďku organizátor Jiří Pek. 

 

FOTO: pořadatel akce

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24