QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cyklistická sezóna startuje. České dráhy už o víkendu otevřou cyklopůjčovny

28.03.2019 8:01

S příchodem jara startuje cyklistická sezóna. Ceské dráhy tak v Plzeňském kraji už o víkendu otevřou cyklopůjčovny na nádražích. Přinášíme podrobnosti!

Cyklopůjčovny Domažlice3

České dráhy zahajují šestou sezónu půjčoven kol v Plzeňském kraji. Půjčovny budou otevřené od 30. března do 31. října. V Plzeňském kraji se otevírají půjčovny v Plzni, v Klatovech, Domažlicích a Tachově.

Kola si lze nejen vypůjčit, ale také je na místo vyjížďky zdarma vlakem přepravit, případně bezplatně uschovat v některé z úschoven a vydat se na část výletu pešky.

V Plzeňském kraji si kola vloni zapůjčilo celkem 425 zákazníků, nejvíce na plzeňském hlavním nádraží (136 výpůjček) a v Domažlicích (128 výpůjček).

V nabídce jsou trekingová kola v dámské a pánské verzi, dětské bicykly a elektrokola. Možné je zapůjčit si i dětské cyklosedačky. Každé kolo je vybavené nosičem, brašnou pod rámem s nezbytným lepením a sadou nářadí. Zájemcům nabízí dopravce kvalitní kola s předpisovou výbavou a pravidelným servisem.

Při zapůjčení kola je nezbytné podepsat nájemní smlouvu, předložit osobní doklad (občanský, řidičský průkaz nebo cestovní pas), zaplatit půjčovné a složit vratnou kauci. Zákazníci Českých drah, kteří jsou zaregistrovaní do věrnostního programu ČD Body, si můžou vyzvednout za 50 bodů voucher k bezplatnému jednodennímu zapůjčení jízdního kola.

Také v letošním roce vyjedou na tratě cyklovlaky. První vyjede na začátku května.

Tratě, na kterých je přeprava kol z půjčoven ČD v osobních a vlacích v kraji zdarma:

trať 170 Plzeň hl. n. – Cheb,
trať 180 Plzeň hl. n. – Česká Kubice,
trať 183 Plzeň hl. n. – Železná Ruda-Alžbětín,
trať 184 Planá u M. L. – Domažlice,
trať 185 Horažďovice předměstí – Domažlice.

Stanice s bezplatnou úschovou kol:

Plzeň hl.n.
Klatovy
Domažlice

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24