QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Cykloresort Radnicko dostane finanční injekci. Miliony půjdou na nové úseky

19.11.2019 10:52

Víc jak osm a půl milionů poskytne Plzeňský kraj na další budování "Cykloresortu Radnicko". Dotace půjdou na budování dalších úseků druhé etapy rozsáhlého projektu pro vyznavače cyklistiky.

IMG_8582

Rada Plzeňského kraje schválila poskytnutí dotace ve výši víc jak 8 a půl milionu korun Mikroregionu Radnicko na vybudování 13 dílčích úseků druhé etapy projektu "Cykloresort Radnicko“.

"Druhá etapa navazuje na právě budovanou část projektu na vlakovém nádraží v Radnicích. Ta převádí cyklisty přes město Radnice do prostoru okolo městských rybníků, kde bude vybudováno poslední nástupní místo projektu. Tato část města Radnice je klidovou zónou, která navazuje na městské lesy, kde je umístěna nosná část druhé etapy projektu. V rámci projektu budou vybudovány klesací a stoupací traily. K prohybu mezi nimi budou využity stávající lesní cesty," říká Alena Marešová, mluvčí Plzeňského kraje.

Projekt zároveň počítá s výstavbou jednoho kardinálního bodu na vrcholu Hrádek. "Z tohoto místa budou vedeny klesací traily. Celkem se jedná o 12 430 m klesacího trailu v technické náročnosti floow trail a 4 360 m stoupacího trailu. Projekt propojí město Radnice a obce Mostiště a Svatá Barbora," dodává mluvčí hejtmanství.

Poskytnutí dotace musí ještě chválit Zastupitelstvo Plzeňského kraje.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24