Cyklostezka mezi Hradištěm a Radobyčicemi už se rýsuje - FOTKY

06.06.2018 18:39

Hradiště a Radobyčice v Plzni spojí už během poměrně krátké doby nová cyklostezka. Stavba odstartovala se vším všudy. Přinášíme aktuální informace a fotky!

cyklostezka z hradiste_foto QAP (12)
cyklostezka z hradiste_foto QAP (12)cyklostezka z hradiste_foto QAP (1)cyklostezka z hradiste_foto QAP (2)cyklostezka z hradiste_foto QAP (3)cyklostezka z hradiste_foto QAP (4)cyklostezka z hradiste_foto QAP (5)cyklostezka z hradiste_foto QAP (6)cyklostezka z hradiste_foto QAP (7)cyklostezka z hradiste_foto QAP (8)cyklostezka z hradiste_foto QAP (9)cyklostezka z hradiste_foto QAP (10)cyklostezka z hradiste_foto QAP (11)cyklostezka z hradiste_foto QAP (13)cyklostezka z hradiste_foto QAP (14)

Milovníci cyklovyjížděk budou mít v Plzni už v průběhu prázdnin další možnost parádního vyžití. Před pár týdny se začalo s budováním nové cyklostezky, která spojí Hradiště a Radobyčice.

Stavba stezky je zařazená do projektu "Greenways", který v Plzni funguje už několik let. "Stavba byla předána v polovině května. Na realizaci jsou zhruba dva a půl měsíce, takže s dokončením se počítá na přelomu července a srpna," potvrdil David Malám z odboru investic magistrátu. I po dokončení samotné stezky budou nicméně práce pokračovat. Dojde na výsadbu zeleně.

V současné době už práce běží naplno. "Stávající dvě polní cesty budou nahrazené asfaltovým povrchem," dodává David Malán. Stavba vyjde na zhruba 5,8 milionu bez DPH.

Plzeňské greenways jsou v rámci republiky dost unikátním projektem. Jde o cyklostezky podél plzeňských řek. Krom toho zahrnují i trasu rekreační oblastí Boleveckých rybníků a tu podél Vejprnického, Božkovského a Hrádeckého potoka.

Velmi podstatné jsou v rámci projektu hlavně lávky. V posledních letech jich v Plzni přibylo hned několik, například v Doubravce U sv. Jiří, Lemova lávka v Hradišti, ve Skvrňanech u železniční zastávky nebo přes Radbuzu u pivovaru. Nedávno je doplnila například lávky přes Mži u zoologické zahrady.

FOTO: QAP.CZ


 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24