Další část sídliště na Vinicích se dočká proměny. Město představí studii

21.05.2019 10:56

Další část sídliště na Vinicích v Plzni se dočká změn. Revitalizací má projít lokalita Strážnické a Bzenecké ulice. Město chystá představení studie veřejnosti. 

sídliště

Studie se týká regenerace vnitrobloku Bzenecká - Strážnická. Vytvořil ji Útvar koncepce a rozvoje města Plzně na základě zadání prvního plzeňského obvodu.

Srudii představí zástupci obvodu a zpracovatel veřejnosti. Projednání s obyvateli lokality proběhne 3. června od 16:30 v jídelně 7. ZŠ v Brněnské ulici. 

Mezi hlavní nedostatky, které studie zjistila, patří především nedostatek cest, které by obyvatelům vyhovovaly. Výsledkem je velké množství vyšlapaných cestiček mimo hlavní chodníky. V budoucnu by se měly v prostoru objevit pěší trasy, měl by být vyměněný mobiliář a novinkou by měly být nové prvky pro děti i dospělé. "V území je navrženo umístění nových sportovních prvků, jako jsou například betonová lezecká stěna nebo venkovní trampolína, ke hrám lze také využít přírodní prvky, které zároveň slouží jako doplnění krajinářské kompozice," uvádí útvar koncepce a rozvoje. Studie hovoří také o nových stromech, keřích a o revitalizaci travnatých ploch. 

"Jaké změny studie veřejného prostoru vnitrobloku navrhuje, mohou zjistit občané právě na připravovaném veřejném projednání. Zajímat nás bude každý názor. Všechny připomínky občanů zpracujeme a předáme projektantovi, který bude připravovat projektovou dokumentaci revitalizace,“ uvedla starostka Městského obvodu Plzeň 1 Helena Řežábová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24