Další nemocnice v kraji zakazují kvůli chřipce návštěvy

07.02.2020 13:45

Omezení nově platí ve Stodské nemocnici a také v Nemocnici Horažďovice. Návštěvy do obou zdravotnických zařízení nesmějí od pátku 7. února až do odvolání.

Stodská nemocnice

Po Klatovské nemocnici, kde zákaz návštěv platí už od 4. února, nově přistoupila k tomto kroku další krajská zdravotnická zařízení, a to Stodská nemocnice a Nemocnice Horažďovice.

Ve Stodské nemocnici mají výjimku otcové novorozenců na novorozeneckém oddělení, pokud nemají příznaky chřipky nebo jiného respiračního onemocnění. V Klatovské nemocnici může udělit výjimku primář gynekologicko porodnického oddělení otci novorozence na základě vlastního rozhodnutí. Také v tomto případě nesmí mít otec příznaky nemoci.

Zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů na lůžkových odděleních platí do odvolání, o kterém bude každá nemocnice informovat veřejnost na svém webu a facebooku nebo prostřednictvím médií.  "Omezením návštěv chceme chránit především  pacienty, protože mají zpravidla oslabenou imunitu a jsou náchylnější k možnému onemocnění, které pak může komplikovat jejich léčbu," říká hlavní sestra Klatovské nemocnice Vladislava Veselá.   

Do všech ostatních zařízení Skupiny Nemocnic Plzeňského kraje, tedy do  Domažlické a Rokycanské nemocnice a do Svaté Anny, mohou návštěvy bez omezení. Zdravotníci ale vyzývají návštěvy k dodržování hygienických zásad: "Apelujeme na návštěvníky hospitalizovaných pacientů, aby se chovali zodpovědně a v případě příznaků virózy či chřipky návštěvu nemocných odložili. Ostatní žádáme, aby si při kontaktu s nemocnými zakrývali ústa a nos např. papírovým kapesníkem a při návštěvě nemocnice důsledně dodržovali hygienu rukou.“

Zákazy návštěv platí v celé řadě dalších nemocnic v regionu. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24