Další podfuk na české zákazníky! Kuřecí párky z Polska měly nižší obsah masa

03.05.2019 14:52

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila další podfuk na české zákazníky. Tentokrát jde o párky z Polska, které měly nižší obsah masa, než výrobce sliboval.

A03_1_postcard

Státní zemědělská a potravinářská inspekce odhalila v obchodech další šarži masného výrobku z dovozu, u kterého laboratorní analýza prokázala falšování, respektive nižší obsah masa oproti informaci na obalu.

Párky značky Morliny Berlinky z kuřecího masa z Polska nabízela síť Tesco. Konkrétně se jednalo o párky v balení 250 gramů s datem spotřeby do 21. dubna od výrobce Animex Foods Sp. z Polska.

"Výrobce na obalu deklaroval obsah masa 84%, laboratorní rozbor SZPI ale prokázal přítomnost masa pouze v množství 74,1%. Informace na obalu tak uváděla spotřebitele v omyl ohledně skutečného složení potraviny, a tím došlo k porušení Evropského nařízení 1169/2011 o poskytování informací o potravinách spotřebitelům ve smyslu klamání spotřebitele," informoval SZPI.

Inspekce ve věci zahájila správní řízení o uložení sankce. Bohužel v letošním roce inspekce zaznamenala zvýšený počet záchytů falšovaných masných výrobků z dovozu.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24