QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dárky k Vánocům mohou mít všichni! Krabice od bot pomohou

19.11.2017 8:36

Republikový projekt pomáhá sociálně slabším rodinám k vánočním dárkům pro děti. Projekt se jmenuje Krabice od bot a  zapojují se do něj i lidé v našem regionu.

IMG_0312
IMG_0312

Farní sbor Stříbro a Farní sbor Černošín se letos už podruhé zapojují do celorepublikové charitativní akce Diakonie ČCE pod názvem Krabice od bot.

Co to znamená, to nám vysvětlila Juliana Rampich Hamariová, farářka Českobratrské církve evangelické.

„Základní myšlenkou této akce je, že účastníci, kteří chtějí pomoci, vezmou krabici od bot (nebo jinou podobné velikosti), rozhodnou se, zda vyrobí dárek pro chlapce či dívku a v jakém věku. Krabici naplní novými drobnými věcmi, které by udělaly radost třeba i jejich dítěti, pak ji vánočně zabalí, označí věkem a pohlavím adresáta a po telefonické domluvě donese na sběrné místo. A udělá tím radost cizímu dítěti a svému vlastnímu dítěti vysvětlí něco důležitého o světě, sounáležitosti a milosrdenství,“ vysvětlila farářka.

Vedoucích Sociálních odborů Města Stříbra a Města Tachov pak už jen zaštiťují koncové předání vybraných dárků dětem ze sociálně slabých rodin. Stejně tak poskytují seznam věkových kategorií a pohlaví dětí, pro které je o dary poptávka. Chcete-li  také pomoci, stačí na tyto odbory zavolat.


Dárky budu předány před Vánocemi. „Slavnostní zakončení a předání sbírky se uskuteční druhou adventní neděli na vánoční besídce u Sboru Mistra Jakoubka ze Stříbra, na adrese Masarykovo náměstí 15 od 15 hodin, kam Vás srdečně zvu,“ dodala závěrem Hamariová, která připomíná, že sběrné místo je také na témže místě.

Kontakt:
Farní sbor Stříbro http://stribro.evangnet.cz/
Farní sbor Černošín http://cernosin.evangnet.cz/

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24