QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

DEPO2015 nabídne hru se světlem a zvukem. Otevře digitální hřiště

19.06.2020 13:15

Unikátní hřiště v Autobusové hale naváže na úspěšný festival světla BLIK BLIK. Ten se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční, organizátoři proto přicházejí s novinkou.

1

Digitální hřiště BLIK BLIK si vyzkoušejí první zájemci 2. července. Na jednom místě nabídne soubor světelných instalací, které spojují umění a zážitky. Na malé i velké tak do 23. srpna čekají v Autobusové hale prvky z festivalu světla, který se letos nemůže uskutečnit v původní dramaturgii a podobě.

Tématem celé expozice je hra se světlem a zvukem. Na návštěvníky čekají i instalace, které bude možné ovládat a měnit jejich formu. Mohou například vytvářet světelné ohňostroje pomocí svých pohybů. Součástí hřiště bude také expozice, kde se návštěvníci stanou zachránci planety Země. K dalším exponátům patří analogová psí bouda s digitálním obranářem uvnitř, laserová prolézačka, hry s UV světlem, světelné malování, nebo ultra velká a zářivá pocta známé hře Člověče, nezlob se! Bývalá Autobusová hala je zcela zatemněný multifunkční prostor o celkové rozloze téměř 770 m².

Do příprav digitálního hřiště se zde zapojili profesionálové v oblasti světelného umění od nás i ze zahraničí.

"Letošní rok poznamenaný pandemií, je tak jiný, že vše, co jsme brali jako samozřejmost, přestalo platit jako mávnutím kouzelného proutku. To samé platí i pro festival světla BLIK BLIK, který měl být i letos jednou z nejúžasnějších kulturních akcí v Plzni. Vzhledem ke všem okolnostem se ale nemůže uskutečnit. Proto jsme se rozhodli jednat a vytvořit soubor světelných a multimediálních instalací ve formátu digitálního hřiště, které připraví divákům zcela nový zážitek,“ uvedl za DEPO2015 programový ředitel Jan Štěpán

Na festival BLIK BLIK v jeho původní podobě si Plzeňané počkají do příštího roku, kdy se akce uskuteční v Lobezském parku.

Digitální hřiště bude s prodlouženou expozicí Góóól součástí  letního programu "DEPOvLETU", který má podpořit místní kulturu,  a umožnit opětovné setkávání diváků s umělci. Více jsme psali zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24