QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Děti změří síly při překážkovém závodu Škodaland Race Junior

04.08.2020 18:10

Už třetí ročník klání pro děti odstartuje v závěru tohoto týdne v multifunkčním areálu Škodaland. Připravena je rozmanitá trať se spoustou překážek.

2

Poběží se opět po vyznačené trase v nerovnoměrném terénu, který prověří nejen jejich fyzickou zdatnost, ale také psychickou odolnost při překonávání překážek s různou obtížností.

"Škodaland Race Junior se stává pojmem na mapě dětských běžeckých překážkových závodů. Pořadatelé závodu mají opět připravenu rozmanitou trať se spoustou přírodních i statických překážek. Nejatraktivnější jistě bude opět vodní příkop se spoustou vody a jedna zcela nová překážka, kterou si děti opravdu užijí. V rámci doprovodného programu se mohou děti těšit na obrovský skákací hrad a spoustu dárků,“ informuje organizátor akce Michal Boháček.

Závod se uskuteční v neděli 9. srpna od 10 hodin v místě bývalého kempu ve Škodalandu. S ohledem na hrozbu koronaviru letošní ročník dozná několika změn. Především bude regulován počet dětí, které rodiče registrují do závodu. Registrace tedy bude možná pouze pomocí formuláře na www.skodalandracejunior.cz a nebude možné, jak tomu bylo v minulých ročnících, registrovat se těsně před závodem na místě. Navíc budou dodržována přísná hygienická pravidla a k dispozici budou všechny potřebné ochranné pomůcky a potřeby.

Každý účastník, který úspěšně překoná všechny překážky a dorazí do cíle, získá medaili a drobný dárek. První tři závodníci, kteří zdolají tuto náročnou trať v nejlepším čase ve své kategorii, získají pohár s logem závodu. Hodnoceni budou vždy nejlepší tři chlapci a tři dívky zvlášť. Absolutně nejrychlejší závodník získá pohár starosty Městského obvodu Plzeň 3.

Stejně jako v předcházejících ročnících se závodu účastní děti z dětského domova DOMINO a na svůj samostatný závod se těší i děti z centra ProCit, které si trať vyzkouší den předem. Závod připravuje spolek Kukačky spolu s centrálním obvodem.

"Jsem rád, že podporujeme akce tohoto typu. Vždyť v dnešní době, kdy jsou děti upoutané u počítačů, mobilních telefonů a herních konzolí je velmi důležité přispívat k vytváření pozitivního vztahu dětí ke sportu. Že se to daří, svědčí každoroční vysoká účast. Obzvlášť mě těší i možnost účasti hendikepovaných dětí a dětí z dětského domova," uzavírá Petr Baloun, první místostarosta centrálního obvodu. 

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24