QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dětský tábor v Plané vedla členka Divadla Spejbla a Hurvínka - FOTKY!

29.07.2020 6:47

Celý týden si užívaly děti na příměstském divadelním táboře v Plané u Tachova. Rodičům se pak předvedly v pohádce o Sněhurce. 

20
20115663236466

Odbor kultury v Plané připravil pro děti divadelní a tvůrčí příměstský tábor. Děti od čtyř do sedmi let se s lektorkou Gabrielou Berkovou scházely každý den v ráno v půl deváté, aby si užily her, zpěvu, ale také tance nebo divadla. Gabriela Berková, která  tábor vedla, je absolventkou DAMU,  katedry alternativního a loutkového divadla. Účinkovala například v Divadle Ypsilon, Naivním divadle Liberec nebo  v divadle Minor. V současné době je členka souboru Divadla Spejbla a Hurvínka v Praze.

 "U nás v Plané vede několik let divadelní soubor Kosáci. Takže naše spolupráce je velmi úzká a pohodová, proto jsme se dokázaly společně domluvit na tomto táboře,“ vysvětlila vedoucí plánského odboru kultury Petra Tomášková.

Na děti čekal bohatý program, ihned se vžily do rolí trpaslíků, kteří se podíleli na různých skupinových aktivitách a soutěžích. A samozřejmě následovala i pohádka. "Nacvičily si s lektorkou pohádku o Sněhurce a tu pak hrály před svými rodiči a dalšími příbuznými. Diváků se sešlo opravdu hodně. Celý tábor přinesl všem skvělé zážitky a děti na to to jistě budou rády vzpomínat,“ dodala Petra Tomášková.

FOTO: archiv Petry Tomáškové

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24