QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Díra po kulturáku v Plzni se opět promění v autokino! Promítání se blíží

08.06.2018 8:57

Prostor po bývalém kulturním domě u Americké v Plzni opět po roce ožije. Od poloviny června bude znovu patřit filmům. Autokino bude promítat každý den do konce června.

autokino2

Nevyužitá plocha po KD Inwest v Plzni se v autokino promění opět od 15. června. Následně se bude promítat každý den. Začátky projekcí budou vždy ve 22 hodin a vstupné bude 100 korun. Pro letošní ročník je připravená také novinka.

V pátek 22. června a v sobotu 23. června vyzkouší autokino duální filmové představení. "Ano, poběží zároveň dvě projekce na dvou plátnech současně. Začnou půl hodiny po sobě. Vstupenka na duální představení bude stát 150 korun a umožní divákům buď během představení přejet na druhý film, nebo ho navštívit následující den,“ vysvětluje organizátor Radek Uhlíř.  Hlavní film bude každý den jiný.  Na plátně číslo 2 poběží po oba dny film stejný. "Duální vstupenka znamená, že divák jde na film promítaný na plátně 1 i 2. Nemůže jít na stejné plátno dvakrát,“ zdůrazňuje Radek Uhlíř.

Zvuk k filmům naladí diváci opět prostřednictvím svých autorádií, a to na FM. Na digitálním rádiu naladit nepůjde. Do autokina ovšem může i ten, kdo autorádio v autě nemá vůbec. "Po dvouleté zkušenosti jsme připraveni vyřešit i tuto variantu,“ říká Radek Uhlíř a dodává, že takoví diváci se mají domluvit s obsluhou, která jim pomůže.

Stejně se dá řešit i problém vybité autobaterie na konci promítání. "Naše obsluha bude mít připravené startovací kabely, takže nebude nutné telefonem budit již spící kamarády a žádat je o pomoc. Přesto ovšem prosíme diváky, aby do Autokina přijížděli s bateriemi nabitými,“  říká Radek Uhlíř. Diváci, jejichž auta musejí být kvůli fungování rádia nastartovaná, by měli tuto skutečnost také uvést při vjezdu. Obsluha je pošle do vyhrazeného sektoru, kde nebudou ostatní obtěžovat výfukovými plyny.

Aktuální program autokina najdete na facebooku.

FOTO: fcb Autokino Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24