Divadelní léto odtajňuje doprovodný program. Festival zahájí herecké kapely

11.06.2019 19:20

Herecké kapely, muzikál  i  Shakespearovu komedii v podání studentů DAMU, to všechno nabídne doprovodný program  festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem.

Festivalek_hereckých_kapel_2018_Pawlowski

Hlavní inscenací Divadelního léta pod plzeňským nebem bude Švanda dudák, který má premiéru 29. června. Už tuto sobotu 15. června ale odstartuje doprovodný program.

První akcí bude Festivalek hereckých kapel v Zach‘s Pubu. Všechny další části programu se odehrají na scéně pod otevřeným nebem, která vyroste U Ježíška. V neděli 16. června tady zazní muzikálové melodie v podání souboru Divadla Josefa Kajetána Tyla a o den později se představí studenti pražské DAMU se svým nastudováním Shakespearovy komedie Jak se vám líbí. Doprovodný program bude pokračovat i v červenci večerem Open Air Slam a také Improzápasem.

Už druhým rokem přivede Divadelní léto na scénu herce a jejich kapely. Letošní setkání bude o něco komornější, Festival se proto změnil na Festivalek hereckých kapel a bude se konat v Zach’s Pubu. Většina účinkujících je spjata s Divadelním létem – například v kapele Pawlowski uvidíte Roxanu ze Cyrana Andreu Mohylovou, Marka Mikuláška, který hraje v téže inscenaci, nebo Petra Konáše - d´Artagnana ze Třech mušketýrů. Divadelní léto pozvalo i kapelu Fortel, složenou ze členů Divadla Alfa.

Poprvé se k Divadelnímu létu připojí soubor muzikálu DJKT. V návaznosti na úspěšnou sérii koncertů Jsme muzikál! se v neděli 16. června poprvé představí pod širým nebem s výběrem nejlepších hudebních čísel z repertoáru letošní sezóny.

Doprovodný program obohatí inscenace Katedry činoherního divadla na pražské DAMU Jak se vám líbí. "Dramaturgem Shakespearovy komedie je Plzeňan Jaroslav Jurečka, režisérkou jeho partnerka Aminata Keita. Na svižné inscenaci baví krom skvělých výkonů i velmi přirozený jazyk – hraje se v překladu Františka Fröhlicha. Se studenty DAMU bychom rádi v budoucnu spolupracovali pravidelně – toto je taková první vlaštovka,“ říká programový ředitel Divadelního léta pod plzeňským nebem Jan Anderle.

V rámci hlavního programu nebudou chybět ani reprízy inscenace Cyrano s Michalem Dlouhým v titulní roli, která měla premiéru vloni.

FOTO: Divadelní léto pod plzeňským nebem

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24