QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadelní léto pod plzeňským nebem zahájilo prodej vánočních poukazů!

21.11.2018 18:12

Vstupenky na divácký hit Cyrano či na novou inscenaci Tylovy báchorky "Švanda dudák" si mohou diváci zakoupit pod stromeček! V prodeji jsou vánoční poukazy Divadelního léta.

Divadelní léto 2019_Marek Němec_režisér _Strakonický dudák_foto A. Huclová
Divadelní léto 2019_Marek Němec_režisér _Strakonický dudák_foto A. HuclováDivadelní léto_Cyrano_M. Dlouhý

Festival Divadelní léto pod plzeňským nebem tradičně připravil pro své příznivce vánoční poukazy. Na konec června a červenec 2019 se chystá novinka Švanda dudák a také reprízy úspěšné inscenace Cyrano.

Dvanáctý ročník festivalu se koná sice až v červnu a červenci 2019, už teď ale probíhají intenzivní přípravy na novou inscenaci Švanda dudák s Ondřejem Rychlým v titulní roli. Premiéra insenace, kterou režíruje Marek Němec, se uskuteční na konci června 2019 a pod plzeňským nebem ji pak do poloviny července čeká řada repríz.

V programu festivalu nemohou chybět ani reprízy letošního diváckého hitu – inscenace Cyrano s Michalem Dlouhým. Zájemci o vstupenky si od 21. listopadu mohou zakoupit na obě představení vánoční poukazy.

Vánoční poukazy Divadelního léta už se staly tradicí a zájem o ně každým rokem stoupá. „Všechna představení Cyrana byla letos vyprodaná už v den premiéry a víme, že na řadu zájemců se vstupenky bohužel nedostaly. Vánoční poukaz je první možností, jak si vstupenky zejména na premiérovou inscenaci zajistit v předstihu. Zároveň je to dobrý tip na dárek pro všechny, kteří mají rádi divadlo,“ říká ředitelka festivalu Divadelní léto pod plzeňským nebem Marcela Mašínová.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v letošním roce jeho návštěvnost přesáhla 9 000 diváků. Festivalové jeviště s hledištěm pro 500 diváků vyroste každé léto na jiném místě. „Okolní domy, stromy v parku nebo třeba městské hradby vždy dotváří kulisu dané inscenace. Prostor pro Švandu dudáka zatím neprozradíme, ale zcela určitě zůstaneme na dosah centru Plzně,“ slibuje Marcela Mašínová. Na stejném místě se pak ve druhé polovině července odehraje i několik repríz Cyrana a chybět nebude ani zajímavý doprovodný program.

Vánoční poukazy Divadelního léta v ceně 500, 780, 860, 980 korun lze zakoupit prostřednictvím sítě GoOut.

FOTO: Divadelní léto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24