QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Divadelní léto začíná. Scéna U Ježíška ožívá doprovodným programem

08.07.2020 7:37

Jeden z největších festivalů svého druhu v ČR překonal koronavirové nesnáze a ve středu 8. července zahajuje v Plzni svůj 13. ročník. Přinášíme kompletní program.

4
425

I když dlouho nebylo jisté, zda festival vůbec bude a program se musel uskromnit, Plzeň o divadlo pod širým nebem nepřijde! Organizátoři zvou na šest představení loňské úspěšné komedie Švanda dudák s Ondřejem Rychlým a na premiéru a dvě reprízy inscenace Poslední zrnko písku, kterou připravují studenti pražské DAMU. První tři večery festivalu se odehraje doprovodný program, který nabídne Improzápas, Open Air Slam a Pecha Kucha Night.

Letošní 13. ročník patřil pro organizátory ze spolku PaNaMo k nejnáročnějším. "Chtěli bychom velmi poděkovat všem našim příznivcům, že nás v těžkých chvílích rozhodování podpořili a že s námi zůstali," řekla ředitelka Divadelního léta Marcela Mašínová.

Koronavirová krize se podepsala na programu festivalu, posunul se termín zahájení a snížil se počet představení i počet míst v hledišti. Kvůli opatřením spojeným s pandemií nebylo možné uskutečnit plánovanou výpravnou inscenaci Shakespeare v Hollywoodu. Hlavní novinkou se tak stává autorská inscenace Poslední zrnko písku. "V letošním roce jsme poprvé otevřeli rezidenční pobyt pro mladé umělce, konkrétně pro poslední ročník studentů pražské DAMU a jejich soubor Činohra 16-20. Režisérka Aminata Keita a dramaturg Jaroslav Jurečka připravují pro náš festival autorskou inscenaci Poslední zrnko písku, která se pak bude hrát pod hlavičkou Divadelního léta i na dalších místech v republice,“ vysvětlila Marcela Mašínová. Novou autorskou inscenaci Poslední zrnko písku tvoří studenti od začátku července v umělecké dílně PaNaMo v Partolticích u Nepomuka.

Divadelní léto se uskuteční od 8. do 27. července na scéně U Ježíška. Vstupenky na Divadelní léto jsou k dostání prostřednictvím sítě GoOut a také v areálu U Ježíška hodinu před představením.

PROGRAM:

Švanda dudák

podle hry Strakonický dudák od Josefa Kajetána Tyla (premiéra 29. 6. 2019)

obnovená premiéra v úterý 14. července 2020 ve 20.30

reprízy 15. - 19. července ve 20.30

Poslední zrnko písku

Činohra 16-20

premiéra 25. července ve 20.30

reprízy 26. a 27. července ve 20.30

Improzápas

8. července ve 20.30

Open Air Slam

9. července ve 20.30

PechaKucha Night vol. 32

10. července ve 20.20

FOTO: Divadelní léto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24