Divadlo mimořádně mění program! Místo inscenace Dortel zařadí večer pro Ukrajinu

04.03.2022 12:32

Kvůli událostem na Ukrajině plzeňské divadlo mimořádně mění sobotní program. Místo inscenace Dortel, která by v současné době mohla  vyznít jinak, než bylo myšleno, zařadilo večer pro Ukrajinu.

djkt

"Vážení diváci, vzhledem k tomu, že inscenace Dortel zpracovává pro mnohé až radikálním způsobem společenská témata, která by momentálně mohla kvůli současnému dění na Ukrajině vyznít jinak, než jak bylo v době svého vzniku myšleno, rozhodli jsme se přistoupit v sobotu 5. března ke změně programu. Místo této kuchařské show o tom, jak se vaří nacionalismus, vás čeká od 19:00 na Malé scéně večer věnovaný Ukrajině," uvádí vedení DJKT.

Během večera s názvem UKRAJINO! uslyšíte písně ukrajinsko-české kapely Strohoskop, jež budou prokládat ukázky autentických výpovědí studentů a účastníků Majdanu. Těšit se můžete na Apolenu Veldovou, Libora Stacha, Matyáše Darnadyho, Janu Ondruškovou, Kláru Kuchinkovou a Martina Zahálku ml.

"Protože chceme zároveň vyjádřit také materiální podporu lidem postiženým válečným konfliktem, návštěvníci akce budou mít možnost doplnit humanitární sbírku organizovanou Diecezní charitou Plzeň ve spolupráci s Odborem sociálních služeb města Plzně. Tyto věci odvezeme přímo na sběrné místo Diecézní charity v Cukrovarské ulici, která se postará o jejich další distribuci. Budou využity k zajištění základních životních potřeb žen a dětí přicházejících z Ukrajiny či v koordinaci s lokálními kancelářemi Charity ve Lvově a v Kyjevě distribuovány především na východ Ukrajiny a do Kyjeva," informuje dále divadlo.

Vstupenky zakoupené na původně plánované představení Dortel zůstávají v platnosti. Pokud si přejete vstupenky vrátit, můžete tak učinit v místě nákupu do 10. března 2022.

foto: DJKT
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24