QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dívka se málem oběsila v lanovém centru na Šumavě! Letěl pro ni vrtulník

04.07.2019 12:58

Velké drama a boj o život školačky se strhl v lanovém centru na Šumavě. Dívka se na jedné z atrakcí málem oběsila. Vysvobodili ji svědci! Případem se zabývá policie.

IMG_8685

Výlet do lanového centra na Modravě se stal bojem o holý život pro školačku. Na jedné z atrakcí se málem oběsila. Na místě musela zasahovat i letecká záchranka.

"V lanovém parku na Kašperskohorsku si dívka chybně připnula dvě zajišťovací karabiny celotělového postroje při sjezdu na madle a došlo k zaseknutí pojezdové lanovky. Dívka byla připnuta karabinami ke kovovému lanu, pustila se madla, došlo k napnutí lan a k sevření jejího krku," popisuje mluvčí policie Dana Ladmanová.

Dívce zachránili život svědci. Na místo okamžitě přistavili žebřík a dívku přidržovali, aby se sevření lan uvolnilo. "Další muž přeručkoval k dívce a tam odřízl lana. Občané na místě dívence poskytli první pomoc, následně byla převzata do péče pracovníků záchranné služby a letecky transportována do nemocnice v Plzni," pokračuje policejní mluvčí.

Případem se i nadále policie zabývá. Ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24