Dny vědy a techniky ovládnou centrum Plzně! Náměstí se pro dopravu uzavře

14.09.2018 7:01

Centrum Plzně a přilehlé okolí bude od pátku patřit tradičním Dnům vědy a techniky. Představí se řada vystavovatelů. Akce uzavře náměstí pro dopravu.
 

180911_Dny_vedy_techniky_2

Náměstí Republiky i prostor před muzeem v sadech bude dva dny patřit tradiční akci Dny vědy a techniky Západočeské univerzity v Plzni. Představí se několik vystavovatelů a o zábavu s vědeckým podtextem bude opět postaráno. S akcí, která potrvá od 14. do 15. září, je opět spojené také dopravní omezení.

"Dny vědy a techniky dávají dětem možnost proniknout k podstatě nejrůznějších jevů a zároveň si vše takzvaně osahat a na vlastní kůži vyzkoušet. Děti tak zažijí, že poznání je radost a zábava, často i plná překvapení. Věřím, že i to může podpořit zájem o studium technických a přírodovědných oborů,“ říká rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček. Právě univerzita ve spolupráci s partnerskými institucemi, podniky a středními školami a za finanční podpory Plzeňského kraje a města Plzně dvoudenní akci pořádá. Letošní ročník je už třináctý. 

Akce se bude konat v pátek i v sobotu od 9 do 17 hodin. Pořádá ji Západočeská univerzita ve spolupráci s partnerskými institucemi, podniky a středními školami a za finanční podpory města Plzně a Plzeňského kraje. Mezi vystavovateli budou nejen univerzitní fakulty, ale i Techmania Science Center, Centrum robotiky, Hvězdárna v Rokycanech a v Plzni, západočeská pobočka České astronomické společnosti, DEPO 2015, nezisková organizace nvias, společnost WITTE Automotive, Církevní gymnázium Plzeň, Gymnázium Stříbro a SPŠ stavební Plzeň. Kompletní program najdete na webu www.dnyvedy.zcu.cz.

Dvoudenní akce ovlivní i dopravu v centru města, náměstí Republiky se na dva dny uzavře...

Podobně jako v loňském roce bude z důvodu zajištění bezpečnosti obyvatel a návštěvníků akce platit dopravní omezení. Náměstí Republiky bude v obou dnech vždy od 9 do 17 hodin pro automobilovou dopravu uzavřeno, vjezd bude povolen pouze vozidlům MHD a IZS. Zároveň bude na náměstí Republiky platit zákaz parkování.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24