QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do čtvrteční stávky se zapojí i studenti v Plzeňském kraji

13.03.2018 20:07     13.03.2018 21:40

Studenti budou stávkovat za obranu ústavních hodnot. V regionu se očekává účast stovek studentů zejména vysokých, ale i středních škol.

01_fel_budova

V Plzni se ve čtvrtek 15. března v poledne sejde podle očekávání nejvíce studentů v univerzitním areálu na Borech. V poledne opustí na půl hodiny fakulty a budou podepisovat výzvu k obraně ústavních a společenských zvyklostí a hodnot.

Studenti se k účasti na stávce svolávají pomocí sociálních sítí. Výzvu s názvem #VyjdiVen podpoří také studenti Církevního gymnázia v Plzni. Ti na facebookovém profilu uvedli: "Doufáme, že vám současná situace není lhostejná a připojíte se k nám ve čtvrtek ve 12 hodin (během 5. vyučovací hodiny). Zúčastnit se mají během vyučování dovoleno studenti vyššího gymnázia.“

Ke stávce naplánované na Mezinárodní den proti policejní brutalitě by se měli připojit i studenti Gymnázia Františka Křižíka Plzeň, Gymnázia Blovice a Vyší odborné školy a střední průmyslové školy elektrotechnické Plzeň. Organizátoři oslovují především středoškoláky, kteří jsou už plnoletí a mohou si sami napsat omluvenky.

Výzvu nazvanou #Vyjdiven vyhlásili studenti Divadelní fakulty Akademie múzických umění.  

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24