QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Domažlické nemocnice míří další JiPová lůžka a přístroje

25.02.2021 16:55

V Domažlicích pokračuje transformace nemocnice na zařízení specializované na covidovou péči. Po první a druhé etapě vzniklo v pondělí na lůžkové stanici chirurgie A nových 20 covidových lůžek.

photo-pg-2614-1800-

Nová covidová lůžka se prakticky všechna velmi rychle zaplnila. V pátek by měla mít nemocnice k dispozici dalších 24 covidových lůžek (celkem 87). Oproti původnímu plánu vzniknou na jiném oddělení než na interním. "Od úterka jsme tak měli k dispozici 63 lůžek pro covidové pacienty. Ještě v ten samý den a během středy se prakticky všechna zaplnila. Přijímali jsme hlavně pacienty přímo z terénu, nejčastěji z Domažlicka a Tachovska,“ řekl ředitel Domažlické nemocnice Petr Hubáček.

Nová covidová lůžka vznikají na oddělení následné a dlouhodobé péče. Nemocnice dnes také přijala od Správy státních hmotných rezerv dalších 8 JIPových lůžek (viz foto). Celkem jich má tedy zapůjčeno už 16. A obdržela i dalších 15 kusů přístrojů mimotělní plicní podpory (HFNO). Celkem jich je tedy v nemocnici už 30.

O dalším postupu transformace v Domažlické nemocnici se bude rozhodovat v dalších dnech. "Všem pacientům z Domažlicka je samozřejmě k dispozici veškerá ambulantní péče, nemocnice se dokáže postarat o všechny interní i chirurgické pacienty a bez jakékoli změny funguje dětské i gynekologicko-porodnické oddělení," dodal Jiří Kokoška.

Foto: Nemocnice PK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24