QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Dvorany slávy vstoupili sládek, režisér a házenkářka

08.10.2019 18:33

Pojedenácté se dnes otevřela Dvorana slávy hejtmana Plzeňského kraje. Vstoupily do ní další tři osobnosti, které mají vztah k našemu regionu.

Dvorana_slavy

Sládek plzeňského pivovaru Václav Berka, filmový režisér Jaroslav Soukup a dlouholetá prvoligová hráčka a trenérka házené Libuše Škvařilová, to je trojice osobností, které dnes vstoupily do Dvorany slávy. Hejtman Josef Bernard předal všem třem osobnostem pamětní list a charakteristický kámen – achát.

Všichni ocenění se narodili v Plzeňském kraji nebo jsou s ním spjati a svojí pracovitostí, houževnatostí, profesionalitou i morálními vlastnostmi překračují jeho hranice. Do Dvorany slávy dosud vstoupilo 40 osobností.

"Dneska se to celebritami nejrůznějšího druhu v médiích jenom hemží. Dvorana slávy je ale trochu jiny šálek kávy. Kazdy rok představujeme krajany, kteří mohou byt hrdi na svůj profesionální život a úspěchy. Letos se obzvlášť dobře doplňují. Sládek, mistr svého řemesla, reprezentantka a trenérka, která zasvětila celý svůj život sportu a známý režisér, jehož kulisy často tvoří nás kraj či Plzeň,“ uvedl hejtman  Josef Bernard při zahájení slavnostního ceremoniálu.

Slavnostní akce se konala v malém sále Měšťanské besedy v Plzni. V programu vystoupili studenti Konzervatoře Plzeň.

FOTO: Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24