QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do finále hokejové extraligy postupuje Třinec. Plzeň je bronzová

15.04.2019 19:19

Západočeši po roce slaví zisk medaile! Po rozhodujícím duelu nakonec postupují do finále Oceláři, ale pro Indiány to znamená, že si z Třince přivezou bronzové medaile.

19040819

Rozhodující sedmou bitvu o postup do finále ovládli Oceláři. Na domácím ledu vybojovali vítězstí 5:1 a postupují tak do boje Masarykův pohár, kde se utkají s Libercem. Západočeši si na krk pověsili bronzové medaile.

Oceláři si v první dvacetiminutovce vytvořili tříbrankový náskok. Skóre otevřel Dravecký a za tři minuty následoval gól Wereka. Plzeň si vytvářela řadu šancí, ale v čase 18:39 udeřil opět Dravecký.

V prostřední dvacetiminutovce Západočeši stáhli náskok Ocelářů na dvě branky. Naději v závěru druhé části vykřesal Preisinger, který se prosadil ranou od modré.

V poslední třetině ale o vítězství a postupu Slezanů do finále rozhodly trefy Martina Růžičky a Guntise Galvinše.

První finále se hraje už ve čtvrtek.

Branky a nahrávky: 11. Dravecký, 14. Werek (Marcinko, Gernát), 19. Dravecký (Hrňa), 56. Martin Růžička (Polanský, Adamský), 60. Galvinš (Polanský) – 38. Preisinger (Pulpán, Jones).

Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

HC Oceláři Třinec: Hrubec (Kantor) – Gernát, Roth, Galvinš, D. Musil, Dravecký, M. Doudera, Husák – Chmielewski, P. Vrána, Martin Růžička (A) – Werek, Marcinko (A), Hrňa – Adamský (C), Polanský, Svačina – Cienciala, M. Kovařčík, O. Kovařčík.

HC Škoda Plzeň: Frodl (21. Miltchakov) – Moravčík, Čerešňák, Pulpán, Jones, Vráblík, L. Kaňák – Pour (A), Jan Kovář (C), Gulaš – V. Němec, Kracík (A), Indrák – Stach, Nedorost, Kratěna – Straka, Kodýtek, Eberle – Preisinger.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24