QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do historického centra Plzně se vrátily speciální adventní prohlídky - FOTKY

03.12.2018 16:23

Oblíbené kostýmované adventní prohlídky v historickém centru Plzně byly v uplynulých letech hitem. I letos se vrátily. Vstupenky jsou stále k mání.

181203_adventni_prohlidky
181203_adventni_prohlidky181203_adventni_prohlikdy_trhy181203_adventni_prohlikdy_andel

Průvodci Turistického informačního centra letos zájemce opět provedou historií Vánoc a adventními zvyky a tradicemi. Novinkou letošního ročníku adventních prohlídek jsou nedělní dopolední termíny určené především dětem v doprovodu tatínků či dědečků. Prohlídky letos zakončí příjemné povídání a ochutnávka vánočního cukroví ve Skupa Café Kačaba v Muzeu loutek.

Kolik chodů má mít správná štědrovečerní večeře, jak je to doopravdy se zlatým prasátkem a kde v Plzni jsou k vidění ty nejkrásnější betlémy? Odpovědi nejen na tyto otázky přinesou již tradiční adventní prohlídky. Zájemci se s průvodcem v kostýmu vydají od Turistického informačního centra vedle radnice na přibližně hodinovou vycházku vánočně vyzdobenou Plzní. Během ní se dozví řadu zajímavostí spojených s tradičními českými Vánocemi, stejně jako adventními zvyky z Plzně a okolí. Následovat bude příjemné povídání nad šálkem horkého nápoje a ochutnávkou vánočního cukroví ve Skupa Café Kačaba v Muzeu loutek.

"Adventní prohlídky pořádáme již potřetí. Od roku 2016 se již staly stálící adventního programu v Plzni. Jako novinku jsme letos připravili také několik termínů na nedělní dopoledne. Maminky tak ideálně mohou vyslat na prohlídku děti s tatínky a samy se v klidu věnovat předvánočním přípravám. Prohlídky jsou vhodné pro děti od šesti let,“ doplňuje Zuzana Koubíková, ředitelka městské příspěvkové organizace Plzeň – TURISMUS. 

Prohlídky se konají vždy v pátek od 16:30, v sobotu od 14:30 a 16:30 a v neděli od 10:00, 16:30 a 14:30 hodin. Vstupenky na prohlídky je možné zakoupit v Turistickém informačním centru nebo online na www.plzenskavstupenka.cz. Sraz účastníků je vždy před infocentrem na náměstí Republiky 41
vedle radnice.

FOTO: Plzeň - Turismus

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24