Do klubu AK Škoda Plzeň přestupují nové posily

03.12.2020 10:47

V letošním roce slavil klub AK ŠKODA Plzeň úspěchy na všech atletických polích od žactva, přes mládež až po dospělé, a to jak v týmových, tak také v individuálních soutěžích.

IMG_20200823_172954_792

Družstvo žen vybojovalo na republikovém šampionátu  bronzovou medaili, junioři stříbrné medaile  a žákyně se dokonce staly mistryněmi ČR. "Také individuálních úspěchů předvedli modrobílí nespočet, a to na domácích i mezinárodních soutěžích, kde hned několik západočeských atletů obléklo národní barvy," uvedl Michal Černý.

Řady ještě rozšíří nové posily, které přestupují z jiných klubů.

Několikanásobná medailistka v hodu diskem z MČR Barbora Tichá z Chrudimi dosud za plzeňský extraligový tým žen hostovala. Zlatá medailistka v diskařské soutěži na letošním MČR do 22 let bude nově hájit modrobílé barvy již definitivně.

Z USK Praha přechází do Plzně velká posila pro mladý extraligový tým mužů, vytrvalec a letošní trojnásobný bronzový medailista na 5 000 m, 10 000 m a půlmaraton, Vladimír Marčík

Z Karlových Varů přichází teprve 16 ti letý talent David Kurfürst. Ten je letošním suverénně nejrychlejším sprinterem Karlovarského kraje v dorostenecké kategorii. Tento mladý atlet bude nově trénovat po boku českých reprezentantů Terezy Petržilkové a Jakuba Reže.

Další dvě mladé závodnice posílí náš juniorský tým s výhledem na brzké zařazení do našeho extraligového týmu. Z Atletiky Kravaře přichází druhá nejlepší dorostenka ve skoku vysokém Moravskoslezského kraje Viktorie Novotná. Ta se bude nově připravovat vedle škodovácké vyškařské hvězdy Jana Štefely.

Dalším nováčkem bude Tereza Šedivá z Tábora. Tato nejlepší diskařka Jihočeského kraje v mládežnické kategorii bude trénovat ve skupině Bohuslava Macháče, který probudil atletickou vášeň např. u talentovaných bratrů Forejtových.

Klub se naopak loučí s Petrem Procházkou. "Modrobílé barvy opouští závodník extraligového týmu mužů Petr Procházka, který bude nově hájit barvy A. C. TEPA Kladno," dodal Michal Černý.

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24