Do nemocnic stále s rouškami! Nemocnice řeší nedodržování opatření

20.07.2020 10:39

Pokud míříte jako návštěvník do nemocnice, nezapomeňte, že musíte mít stále roušku. Nemonice v kraji znovu na tento fakt upozorňují.  Často se totiž potkávají s tím, že lidé roušky do nemocnic nenosí.

virus-4898571_1920

"Z důvodu relativně častého a zřejmě nevědomého nedodržování povinnosti nosit ve zdravotnických zařízení roušky připomínáme mimořádná opatření ministerstva zdravotnictví k této povinnosti a děkujeme veřejnosti za jejich respektování," píše se v prohlášení nemocnic Plzeňského kraje.

I když do ostatních vnitřních prostor nosit roušku již nemusíte, v nemocnicích ji stále mít musíte. Toto opatření platí od 4. července až do odvolání. 

Nošení roušek je stále povinné nejen v nemocnicích, ale i v zařízeních sociálních služeb, kterými jsou týdenní stacionáře, domovy pro osoby se zdravotním postižením, domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem.

Nosit roušky v nemocnicích musí všichni s výjimkou hospitalizovaných pacientů na lůžkových odděleních, zaměstnanců pracujících ve vzdálenosti 1,5 m od jiné osoby, dětí do věku 2 let a lidí s duševní poruchou. 

Ve FN Plzeň platí navíc stále zákaz návštěv na pracoviště, kde jsou hospitalizovaní pacienti s COVID-19.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24