Do Plané u Tachova putuje stříbro z Mistrovství Republiky v canicrossu

28.09.2021 16:17

Neuvěřitelný zážitek a euforii si z Mistrovství republiky v canicrossu přivezl plánský běžec Jan Danko. V kategorii čistokrevní psi si vyběhal se svým čtyřnohým přítelem úžasné druhé místo!

IMG_1248
IMG_20210926_173307IMG_1248

V Hluboké nad Vltavou se o víkendu konalo mistrovství České Republiky v canicrossu. Svého zástupce tam mělo i město Planá, kterou reprezentoval pětatřicetiletý Jan Danko se svým psem Kimíkem (sibiřský husky) v kategorii čistokrevní psi.

Závod byl rozdělen do dvou dnů, tedy soboty a neděle, přičemž se časy za oba dny sčítaly. Po prvním dnu Jan Danko sčítal chyby a nedoufal v žádné umístění. "Sobotní etapu jsem takticky moc nezvládl, přepálil jsem začátek, a tak trochu tím odrovnal svého psa, na konci pak došly síly a vůbec jsem po doběhu netušil na jaké pozici jsme doběhli, až potom mi lidé psali zprávu, že jsme třetí. Nechtělo se mi tomu věřit, upřímně jsem celou noc moc nespal a vymýšlel taktiku na nedělní etapu. Ta však ihned po startu vzala za své, když mi pes odmítl běžet a my se hned propadli startovním polem. Naštěstí vzájemnou motivací jsme se pak konečně rozběhli a začala stíhací jízda, Kimík byl neskutečný a pádil jak o závod. V tu chvíli jsem přesně věděl, co jsem měl den předtím k obědu, doslova mě dotáhl na pokraji sil na Vícemistra v Republice. Krásně se potvrdilo, že canicross není jen běh se psem, ale hlavně také oboustranné souznění, kdy pes i páníček musí vědět, jak se ten druhý cítí a vzájemně se podpořit. Jen tak se dá dosáhnout skvělého výsledku. Jsem na něj hrdý," uvedl šťastný Jan Danko, který se může pyšnit druhým místem.

 

Foto: archiv Danko
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24