QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do Plzně se sjeli bojovníci aikida z celé Evropy. Seminář vede japonský mistr

08.11.2019 11:04

Plzeň hostí unikátní seminář aikida, na který vždy míří bojovníci z celé Evropy. Seminář vede uznávaný japonský mistr Ichiro Shishiya Sensei, potrvá až do neděle.

191107_Aikido_Krasovska_1

Krašovská Aktivity centrum v Plzni hostí seminář bojového umění aikido pod názvem From Conflict To Harmony, tedy "Od konfliktu k souladu". Do Plzně tak zamířili bojovníci z celé Evropy. Seminář, který probíhá až do neděle 10. listopadu, vede japonský mistr Ichiro Shishiya Sensei, 7. dan.

Akci pořádá oddíl Aikido Plzeň, který má v Krašovské i svoji domovskou základnu. Seminář se koná pod záštitou Velvyslanectví Japonska v České republice a záštitu akci udělil také primátor Plzně Martin Baxa.

"Aikido je mladé japonské bojové umění, vytvořené počátkem minulého století Moriheiem Ueshibou, který vycházel ze znalosti starých bojových umění. Jde o sebeobranný systém, jehož cílem je útočníka eliminovat pomocí využití jeho energie útoku. Zásadní v aikido je však filozofie a nekonfliktní postoj. Proto si v poslední době získává zájem i na straně dětských členů," říká Jiří Čabrada z pořádajího oddílu.

"Pan Shishiya pravidelně přijíždí do České republiky již 17 let a dvakrát ročně vyučuje na vícedenních seminářích. Na tyto akce se často sjíždí nejen členové jednotlivých klubů v rámci České republiky, ale i z ostatních zemí z Evropy, jako je Švédsko, Polsko, Německo, Holandsko, Švýcarsko a Rakousko. Do Plzně pan Shishiya zamíří již po několikáté. V roce 2017 plzeňský klub Aikido Plzeň uspořádal v Plzni dosud největší seminář, kterého se účastnilo 120 členů z patnácti zemí z celého světa," dodává Jiří Čabrada. Právě na tomto semináři mimo jiné účastníci společně oslavili i mistrovy 70. narozeniny.

Letošní listopadový seminář se může pochlubit získáním čestné záštity Velvyslanectví Japonska v České republice a záštitou primátora města Plzně.

Zdroj foto: Krašovská Aktivity centrum

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24