Do regionu dorazilo první větší sněžení. Na Šumavě zatím sníh drží - FOTKY

13.11.2017 8:49

V noci na pondělí do regionu dorazilo první větší sněžení. Místy sníh stále drží. Na Šumavě sněžilo už během víkendu. Podívejte se na aktuální záběry z webkamer!

Špičák
Kvilda 1Kvilda 2ModravaŠpičákKvilda 3Železná Ruda

Sněžení se začalo postupně objevovat už večer a dorazilo například na Tachovsko, severní i jižní Plzeňsko a Domažlicko. Sněhové nadílky se dočkala také Šumava.

Tam už se sněžení objevilo v průběhu soboty například na Horské Kvildě. Během noci na pondělí pak napadlo několik čísel opět na Kvildě, ale i na Modravě nebo například na Špičáku a v Železné Rudě.

Během noci byla v terénu veškerá technika silničářů. Žádné větší problémy se ale nikde nevyskytly. Řidiči by i tak měli být maximálně opatrní a pamatovat by měli zejména na zimní výbavu. Kdo ještě nestihl přezout auto na zimní pneumatiky, raději by neměl vyjíždět. Až do rána navíc platila výstraha meteorologů kvůli náledí.

V příštích dnech už by se ale sněžení objevovat nemělo. Dočkat bychom se měli dokonce slunečné oblohy, noci ale budou mrazivé. Podrobnosti k nové týdenní předpovědi najdete v článku zde.

FOTO: www.sumavanet.cz, www.spicak.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24