Do regionu míří oteplení, sněžení vystřídá postupně déšť

04.02.2019 7:03

Po tom, co region zasáhlo vydatné sněžení, k nám zamíří postupné oteplování. A to zejména ve druhé polovině týdne. Víkend by měl přinést i teploty až okolo 8 stupňů nad nulou.

FOTO_QAP_CZ (4)

V pondělí bude oblačno až zataženo, postupně ale polojasno až skoro jasno a teploty se dostanou mezi -2 až +2 stupně. 

Během úterý nás čeká oblačno až polojasno, ráno se místy vyskytnou  mrznoucí mlhy. Od severozápadu by mohlo být přechodně až zataženo, ojediněle by se ještě mohlo objevit slabé sněžení, v nížinách déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou mezi -5 až -9 stupňů, nejvyšší denní budou mezi -2 až +2.

Středa přinese oblačnou až polojasnou oblohu. V noci naměříme -4 až -8 stupňů, přes den 0 až 4 stupně. 

Čtvrtek bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, postupně bude od západu až zataženo a ojediněle by mohlo i pršet. V noci klesnou teploty mezi -3 až -7 stupňů, přes den vystoupí mezi 1 až 5.

V pátek bude oblačno až zataženo, od západu dorazí místy déšť, sněžit by mělo až od vyšších poloh. V noci budou teploty mezi 0 až -4 stupni, přes den mezi 1 až 5.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, místy déšť, na horách většinou sněžení. Přechodně polojasno. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24