Do regionu míří oteplení. Teploty se budou šplhat ke dvaceti stupňům

16.05.2019 7:01

Po delší pauze se do regionu opět vrací oteplení. Už před víkendem budou stoupat teploty ke dvaceti stupňům a dál porostou o víkendu. Srážek se ale nejspíš nezbavíme.

nebe nad Plzní_QAP foto (6)

Ve čtvrtek bude převážně zataženo, zpočátku bude na většině území pršet. Postupně by ale srážek mělo ubývat. teúloty se dostanou nejvýš mezi 9 až 13 stupňů.

Také v pátek bude nejprve oblačno až zataženo, v průběhu dne už by se to ale zlepšovat a dočkat bychom se měli i polojasné oblohy. V noci naměříme 7 až 3 stupně, přes den 15 až 19.

Sobota bude ve znamení polojasné až oblačné oblohy, ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty spadnou mezi 9 až 5 stupňů, nejvyšší denní se vyšplhají mezi 19 až 23.

V neděli nás čeká polojasno, během dne ale znovu i oblačno až zataženo a místy přeháňky nebo bouřky. V noci budou teploty mezi 11 až 7 stupni, přes den mezi 21 až 25.

V pondělí bude už znovu oblačno až zataženo a počítat musíme i s deštěm nebo někde i bouřkami. teploty se ale přes den budou i dál držet kolem 20 stupňů. V noci naměříme 13 až 9.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, místy bouřky. Koncem období slábnutí srážek. Nejnižší noční teploty 14 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24