Do regionu se přiženou bouřky! Meteorologové vydali oficiální výstrahu

05.06.2019 11:44

Do Plzeňského kraje se přiženou silné bouřky. Český hydrometeorologický ústav vydal ve středu dopoledne oficiální výstrahu. Ve středu platí výstraha kvůli vysokým teplotám!

FOTO_QAP_CZ (8)

Výstraha kvůli silným bouřkám platí pro Plzeňský kraj od 11. hodiny dopolední ve čtvrtek až do 4. hodiny ranní v pátek. Ve středu pro změnu meteorologové varují kvůli vysokým teplotám. Týká se to oblastí Blovic, Horšovského Týna, Kralovic, Nepomuku, Nýřan, Plzně, Přeštic, Rokycan, Stodu a Stříbra až do večera.

"Ve čtvrtek během dne se při postupu zvlněné studené fronty k severovýchodu místy vyskytnou silné bouřky, doprovázené zejména přívalovými srážkami s úhrny kolem 40 mm, ojediněle i kroupami. Večer budou bouřky místy přecházet do deště," informoval Český hydrometeorologický ústav.

Meteorologové upozorňují, že může docházet k zatopení sklepů a dalších podobných níže položených míst. V nárazech větru může zároveň docházet k lámání větví stromů.

"Doporučujeme zajistit okna, dveře, odstranit nebo upevnit volně položené předměty, zabezpečit skleníky apod. Dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty a zásahu bleskem. Při řízení vozidla v bouřce snížit rychlost jízdy a jet velmi opatrně," uvedl ČHMÚ.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24