QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do ulic Plzně vyjede opět vánoční tramvaj! Výzdoba finišuje - FOTO

27.11.2019 10:49

Po loňském mega úspěchu vyjede opět do ulic Plzně vánoční tramvaj. Dopravní podniky zatím její kompletní podobu tají, v těchto dnech výzdoba finišuje. Na kterých linkách bude jezdit?

tramvaj
DSC_0012DSC_0016tramvaj

Vánoční tramvaj dopravní podniky v Plzni vypravily v loňském roce vůbec poprvé a okamžitě se stala až neuvěřitelným hitem. Nakonec dokonce bodovala i v anketě v konkurenci nejen českých, ale i dalších evropských vánočních tramvají. Celkově skončila na druhém místě, v rámci republiky byla dokonce první (více se dočtete v článku zde).

Také v letošním roce vyjede vánoční tramvaj poprvé o první adventní neděli, tedy 1. prosince. Kroužit bude kolem náměstí Republiky, aby dokreslila atmosféru při slavnostním rozsvícení vánočního stromu. Od pondělí 2. prosince pak vyjede už na stálou trasu.

Kompletní podobu tramvaje dopravní podniky zatím tají, odhalení se chystá až na první adventní neděli...

Dopravní podniky momentálně finišují s výzdobou tramvaje. Ačkoliv se v poslední době na sociálních sítích objevily fotky z instalace, podle PMDP nebylo ještě vše hotové a kompletní podobu tak poprvé uvidí Plzeňané skutečně až na začátku adventu. Nicméně už teď je jasné, že výzdoba bude nová a rozšířila se tentokrát i do interiéru tramvaje.

"Letos chceme naše cestující překvapit opět něčím novým, rozhodli jsme se proto vyzdobit i interiér vozu, aby na cestující adventní nálada dýchala po celou jejich cestu,“ potvrdil Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

Vánoční tramvaj poprvé vyjede v neděli 1. prosince, kdy bude mezi 16. a 18. hodinou kroužit kolem náměstí Republiky. V pondělí 2. prosince vyjede již na pravidelnou linku. Přibližně do poloviny prosince bude vánoční tramvaj nasazována převážně na linku č. 3, v druhé polovině prosince pak na linku č. 2.

DSC_0016

FOTO: PMDP a.s., facebook Plzeň 2015

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24