QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Do ulic Plzně vyrazili netradiční Tři králové, sbírka pokračuje - FOTKY

08.01.2019 12:52

Stejně jako v uplynulých letech i letos se do ulic Plzně vydali v rolích králů biskup Tomáš Holub, hejtman Josef Bernard a bývalý primátor Martin Zrzavecký. Vyjela i Tříkrálová tramvaj...

3
3254678910

Poměrně originální tradice, kdy se do Tříkrálové sbírky oficiálně zapojuje Plzeňský kraj, město a biskupství se svými představiteli, vznikla v roce 2017. Tehdy vyšla trojice ve složení biskup Tomáš Holub, hejtman Josef Bernard a tehdy ještě primátor Martin Zrzavecký v rolích králů do ulic Plzně poprvé.

Tradice pokračovala i letos. Trojice vyšla v doporovodu malých koledníků v úterý dopoledne. Jejich kroky vedly mimo jiné na radnici. Malým koledníkům přispěli penězi do kasiček zástupci vedení města. "Chtěl bych využít této příležitosti, abych poděkoval za krásnou tradici, kterou jste zavedli. Chvíli jsem z okna své kanceláře pozoroval, že se lidé zastavují, přispívají vám a Tříkrálová sbírka tedy běží tak jako v minulých letech. Osobně mám velkou radost, že se v Plzni daří vybírat tolik peněz,“ řekl přítomným primátor Martin Baxa.

Pouť městem následně pokračovala mimo jiné přes Západočeskou univerzitu, nechyběla ani návštěva krajského úřadu nebo například závodů v areálu Škoda. Doprovod jim dělali malí zpěváci z Dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň. Do ulic Plzně vyjela také Tříkrálová tramvaj. Letos v podání Vánoční tramvaje, která v posledních týdnech jezdila na lince číslo 2. Touto akcí její provoz zatím končí. 

V Plzni byla Tříkrálová sbírka zahájená tradičně přímo v mázhauzu radnice na náměstí. Sbírka potrvá až do 13. ledna. Vloni se vybralo rekordních víc jak 5 milionů korun.

FOTO: Martin Pecuch

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24