QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dobrá věc se podařila! Gospel vyzpíval nadaci rekordní částku - FOTKY

01.04.2019 19:51

Uplynulý víkend patřil gospelové hudbě. Benefiční koncert Gospel (až) na dřeň podpořil Nadaci pro transplantaci kostní dřeně v Plzni. Přinesl jí rekordní částku!

Gospel na dren_koncert_eIMG_8700_6D
Gospel na dren_koncert_eIMG_8700_6DeIMG_8361_6DeIMG_8389_6DeIMG_8610_6DGospel na dren_koncert_eIMG_8429_6D

Historicky nejpočetnější gospelový sbor vyzpíval rekordní částku na dřeň! Na benefičním koncertě ve prospěch Nadace pro transplantaci kostní dřeně účinkovalo letos celkem 90 zpěváků.

Koncertem vyvrcholil workshop Gospel (až) na dřeň pod vedením renomovaných zahraničních dirigentů Davida Daniela a Ruth Waldron. Daniel je držitel ceny Stevieho Wondera za nejlepší mužský pěvecký výkon, Waldron působila jako lektorka gospelu již v celé řadě zemí.

Workshop se v Plzni konal již po jedenácté, letošní ročník byl však v mohla ohledech rekordní. Nejen počtem zpěváků, kterých bylo nakonec 90, ale také částkou, která se vybrala na závěrečném koncertě - jednalo se celkem o více než 53 600 korun.

“Vstupné ze závěrečného koncertu vždy obdrží v celé výši Nadaci pro transplantace kostní dřeně,” říká Michal Beránek z pořádajícího spolku Gospel Train a dirigent spolupořádajícího sboru Touch of Gospel. “Letos byl zájem o workshop i koncert enormní, workshop byl plně obsazen za pouhých 14 hodin a na koncert jsme poskytli i židle ze šatny, a máme  nesmírnou radost, že se z Gospelu (až) na dřeň stala tak krásná tradice, která pravidelně pomáhá těžce nemocným lidem.”

Nadace pro transplantace kostní dřeně pomáhá již od roku 1992 po celé České republice nemocným s onkologickým onemocněním krve, zejména s druhy leukémií a lymfomy, ale i s dalšími život ohrožujícími krevními chorobami. Více informací se můžete dočíst zde.

Již teď se plánuje příští ročník akce, která proběhne pravděpodobně v březnu nebo v dubnu 2020.

FOTO: Gospel (až) na dřeň, Milan Svoboda - kompletní fotogalerii najdete zde

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24