Dobrá zpráva: Hladiny řek v Plzeňském kraji klesají

15.05.2021 9:56

Po několikadenních deštích se hladiny řek v Plzeňském kraji zvedaly, v pátek byla nejhorší situace na Úslavě v Koterově, voda zatopila i areál s koňmi i cyklostezku do Starého Plzence.

CG0A0678

Výstraha před povodňovou bdělostí je v platnosti ještě do dnešních 12:00 hodin, platí pro Blovice, Klatovy, Nepomuk, Plzeň, Přeštice a Rokycany. Na Tachovsku a Domažlicku už se situace uklidnila.

Pozor by si měli dát všichni, kteří se budou kolem řek pohybovat. „Úslava se rozlila v Koterově, Božkově, Lobzích a v okolí kostela sv. Jiří na Doubravce, problematickým místem je i Hradiště a okolí, zaplavená je i cyklostezka do Starého Plzence. Řeka Radbuza zaplavila náplavku, nutné je dát si pozor i v Doudlevcích ve směru k jezu,“ uvedla Dagmar Svobodová Kaiferová, vedoucí Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně.

V regionu meteorologové hlásí i v průběhu víkendu přeháňky, ty už by ale neměli působit větší problémy. "Během sobotního dne bude pokračovat pozvolný pokles hladin většiny nejzasaženějších vodních toků," uvedlo Povodí Vltavy.

Aktuální fotky z pátku najdete zde.

Foto: Qap.cz

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24