QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

25.04.2024 11:29

Dobrá zpráva: Růst počtu covidových pacientů v nemocnicích v regionu se zastavil

16.01.2021 9:51

Oproti minulému týdnu je situace v nemocnicích lepší, nemocnice mají za sebou zřejmě nejhorší týden. To platí jak v Plzni, tak v celém Plzeňském kraji.

policiste nemocnice Stod 5

Minulý týden bylo v kraji hospitalizováno 370 pacientů, nyní jich je 318. Z tohoto počtu jsou 4 pacienti v těžkém stavu a 51 umístěno na JIP. Každá z nemocnic v kraji má nějaké volné kapacity a neměl by být problém situaci v příštích dnech zvládnout. V nemocnicích v Domažlicích a ve Stodu vypomáhá armáda a nyní o výpomoc vojáků požádala také nemocnice Privamed a Rokycany. Armáda vypomáhá nyní také v zařízeních sociální péče v Mirošově a Vlčicích. "V pátek dopoledne bylo v nemocnicích akutní péče hospitalizováno 120 covid+ pacientů, z toho necelých 10 na lůžkách intenzivní péče. Nejvíce infekčních pacientů je stále ve Stodské nemocnici, ale už "jen" 39. Počet nemocných zdravotníků stagnuje. Je jich stále kolem 40," uvedl mluvčí nemocnic Plzeňského kraje Jiří Kokoška.

Krajský koordinátor očkování Petr Pazdiora uvedl, že v kraji nyní funguje 10 očkovacích center a příští týden přibydou tři další. Očkovací centra pokrývají všechny okresy v Plzeňském kraji. Zajímá Vás, kde se očkovací centra nachází? Jejich seznam najdete zde.

Nyní je v kraji očkováno aktuálně 5 030 lidí. Stále se očkuje zdravotnický personál a záchranáři, začalo také očkování klientů a zaměstnanců v zařízeních sociální péče. Kraj dosud obdržel 8 775 dávek vakcíny. Očekává se, že další dodávka bude 21. ledna.

Foto: PČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24