QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

23.04.2024 11:00

Tip na výlet do Křimic

Nenáročná trasa plná zajímavostí vás zavede i do vyhlášené restaurace Roští.

Dobřany spustí stavbu cyklostezky. Povede mezi výběhy s koňmi a hřištěm

02.01.2020 11:07

První část dlouho očekávané cyklostezky se začne v Dobřanech stavět už v prvním pololetí letošního roku. Další úseky pak spojí město se Vstiší a Vodním Újezdem.

Foto Qap (10)

Prvního úseku cyklostezky se cyklisté v Dobřanech dočkají už do zahájení letošní turistické sezony.

"K důležitým investičním akcím letošního rozpočtu města patří cyklostezka, která spojí krizový úsek od základní umělecké školy s fotbalovým hřištěm. Cyklisté se tak bezpečně dostanou mimo silnici k naší legendární dobřanské zmrzlině. Po celé trase bude na co se dívat, cyklisté pojedou mezi výběhy s koňmi a fotbalovým hřištěm,“ sděluje starosta Dobřan Martin Sobotka.

Výstavbu cyklostezky se zpevněným povrchem doplněnou o lávku a veřejné osvětlení plánovali v Dobřanech několik let. "Zahájení stavba zdržela vleklá jednání kvůli pozemkům ve vlastnictví pražského arcibiskupství. Úvodní etapa skončí během prvního pololetí letošního roku. Vše bude hotovo do zahájení hlavní turistické sezony,“ vysvětluje starosta s tím, že na první etapu dlouhou zhruba jeden kilometr naváží další úseky.

"Cyklostezka bude pokračovat úsekem, který spojí fotbalové hřiště s obcí Vstiš a plánujeme také odbočku na Vodní Újezd. Děti na kolech se odtud nemají jak bezpečně dostat do školy nebo základní umělecké školy v Dobřanech,“ dodává Martin Sobotka.

Město už v souvislosti s druhým úsekem cyklostezky začalo jednat s majiteli o výkupech pozemků. "Pokud vše půjde hladce, chtěli bychom začít stavět do dvou let,“ uzavírá starosta.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24