QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dočká se Výsluní autobusové linky? K tématu se mohou vyjádřit obyvatelé

17.05.2019 8:57

Plzeňské Výsluní už dlouho "touží" po zavedení autobusové linky. V březnu proto dopravní podniky testovaly různé možnosti. Nyní se k tématu může vyjádřit veřejnost.

P_20190328_122749

Otázka zavedení autobusové linky na Výsluní stále není uzavřená. Centrální obvod nyní zjišťuje názory samotných obyvatel. Probíhá dotazníkové šetření.

"V současné době řešíme mimo jiné dvě důležité otázky – jedna se týká zavedení MHD do lokality Výsluní a druhá propojení ulic Čermákovy, respektive Družstevní, a Sukovy,“ informuje starosta obvodu David Procházka. "Ačkoli my na to určitý názor máme, je pro nás mnohem důležitější vyjádření místních obyvatel. Protože do jejich životů případné změny zasáhnou nejvíce.

Otázka obslužnosti Výsluní autobusy se řeší už hodně dlouho. V březnu dopravní podniky spolu s obvodem testovaly možnosti. Do úzkých uliček lokality se vydaly autobusy. Použitý byl jeden vůz plzeňských dopravních podniků, ale také autobusy zapůjčené z Prahy, Českých Budějovic a Karlových Varů. Ty jsou totiž kratší a užší. Zavedení autobusové linky by s sebou podle předpokladů neslo i stavební úpravy.

Dotazníky k daným tématům najdou obyvatelé dotčených lokalit ve svých poštovních schránkách, vyplněné je pak mohou odevzdat buď v budově centrálního obvodu v sadech Pětatřicátníků nebo je mohou vhodit do speciálních uren během voleb do Evropského parlamentu, které budou umístěny před jejich volební místností. K dispozici jsou také elektronické dotazníky na webových stránkách obvodu www.plzen3.eu. Sběr dat potrvá do 31. května.

FOTO: ÚMO3

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24