QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dodržují řidiči v Plzeňském kraji předpisy? Za dva dny padlo 172 pokut

18.02.2021 9:20

Policisté se tentokrát zaměřili především na dodržování rychlostních limitů, pokuty padaly také za nepoužití bezpečnostních pásů. Přestupku se dopustila více jak polovina řidičů.

Policie doprava QAP foto

Další dopravně bezpečnostní akci zacílenou na řidiče motorových vozidel zrealizovali dopravní policisté na území Plzeňského kraje ve čtvrtek 11. února a v pátek 12. února. "Policisté se zaměřili u řidičů motorových vozidel zejména na dodržování nejvyšší předepsané rychlosti jízdy a samozřejmě i na dodržování dalších ustanovení, která vyplývají ze zákona o provozu na pozemních komunikacích," uvedla mluvčí policie Pavla Burešová.

Více jak polovina řidičů se dopustila dopravního přestupku. "Během této akce zkontrolovali policisté celkem 322 vozidel a zjistili celkem 181 dopravních přestupků, za kterých v 172 případech uložili příkazem na místě pokuty ve výši 79 500 korun. Zbývajících 9 přestupků pak oznámili k dalšímu projednání na příslušné správní orgány," dodala Pavla Burešová s tím, že nejčastěji zjištěným prohřeškem bylo překročení předepsané rychlosti jízdy, kterou nerespektovalo 89 řidičů. Na pomyslném druhém místě policisté v rámci této dopravně bezpečnostní akce nejčastěji řešili nepoužití bezpečnostních pásů a následně i nevyhovující technický stav motorových vozidel.

Foto: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24