QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domácí porod na Plzeňsku skončil tragédií! Miminko nepřežilo

25.08.2019 15:02

Domácí porod na jižním Plzeňsku skončil tragicky. Miminko zemřelo i přes veškerou snahu záchranářů. Celou tragickou událostí se nyní zabývá policie.

3

K domácímu porodu vyjížděla záchranka do obce nedaleko Merklína v neděli v ranních hodinách. Ani přes veškerou snahu záchranářů se bohužel život novorozeného miminka zachránit nepodařilo.

"Dnes v ranních hodinách zdravotnická záchranná služba zasahovala u resuscitace novorozence po domácím porodu na jižním Plzeňsku. Na místě byla lékařka pozemní záchranné služby a lékař letecké záchranné služby. Záchrana novorozence trvala několik desítek dlouhých minut, bohužel lékař musel konstatovat úmrtí," potvrdila mluvčí záchranky Mária Svobodová s tím, že matku záchranná služba převážela k dalšímu ošetření do nemocnice.

Tragickou událostí se nyní zabývá policie. "Všechny okolnosti nyní zjišťují kriminalisté Územního odboru Plzeň - venkov. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti a nařídili soudní pitvu zemřelého dítěte," doplnila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24