QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice ožily největší folklórní akcí, konají se Chodské slavnosti - FOTKY

13.08.2022 16:51

Po celý tento víkend Domažlice žijí poutí a folklorem. Konají se Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť. Jde již o 68. ročník této největší folklorní události v regionu.

chodske slavnosti (1)
chodske slavnosti (1)chodske slavnosti (2)Chodske slavnosti domazlice (1)Chodske slavnosti domazlice (2)Chodske slavnosti domazlice (3)Chodské slavnosti domažlice (1)Chodské slavnosti domažlice (2)chodské_Svobodachodské_Svoboda1chodské_Svoboda3chodské_Svoboda2chodské_Svoboda4

Oblíbené Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť probíhají v Domažlicích od 12. do 14. srpna. „Snažili jsme se i letos připravit kvalitní program se vším, co k němu patří, doufám, že si každý přijde na své,“ řekl starosta Domažlic Zdeněk Novák.

Program probíhá na několika scénách, nechybí tradiční stánky a také ponocný. Ten bude procházet s halapartnou a lucernou v sobotu ve 20, 21 a 22 hodin a v neděli ve 20 a 21 hodin. Stánkaři obsadil náměstí Míru a další ulice.

Svatovavřinecká pouť se koná tradičně na Vavřinečku nad Domažlicemi. „Kostelík je v sobotu a neděli otevřen od 9 do 15 hodin. Sobotní mši svatou bude celebrovat plzeňský biskup Mons. Tomáš Holub, nedělní farář u katedrály sv. Bartoloměje v Plzni P. Pavel Petrašovský,“ upřesnil Zdeněk Novák.

Centrum města je kvůli slavnostem uzavřeno. Záchytná parkoviště jsou na příjezdech od Klatov, Draženova (Plzně) a u kostela U Svatých. Tyto místa s centrem propojuje mimořádná bezplatná autobusová linka jezdící v půlhodinovém taktu.

foto: Město Domažlice, Milan Svoboda

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24