QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlice zavedly linku pro seniory, zrušily parkovné a omezily úřední hodiny

18.03.2020 10:14

Město dále žádá občany, aby při kontaktech s dalšími lidmi například v obchodech a dalších uzavřených prostorách používali roušky.

1

Město zřídilo speciální telefonní linku 702 269 832 pro osamělé seniory z Domažlic a spádových Havlovic pro zajištění základních životních potřeb, včetně nákupů potravin a léků.

"Linka bude v provozu v pracovních dnech od 8:00 do 15:00. Nebojte se požádat o pomoc. Linku obsluhují zkušené pracovnice odboru sociálních věcí a zdravotnictví našeho městského úřadu, které se Vám budou snažit vyjít vstříc a zajistí vám potřebnou službu,“ vyzval Petr März z domažlické radnice.

Vedení domažlické radnice také požádalo občany, aby při jednání na městském úřadě měli ústa a nos zakryté rouškou či jiným ochranným prostředkem.  "Zároveň žádáme, aby je používali i při dalších kontaktech s jinými lidmi, například v obchodech či dalších uzavřených prostorách," vyzval starosta Zdeněk Novák.

Na základě nařízení vlády platí omezení hodin pro veřejnost na městském úřadě. Toto opatření potrvá minimálně do 24. března 2020. Ve středu a v pondělí bude otevřeno pouze v době od 13.00 do 16.00.

Vedení města dále vyzvalo občany, aby úřední hodiny nevyužívali k placení distribuovaných složenek za komunální odpad a psy. "Složenky pokud možno uhraďte bezhotovostně nebo až pomine vyhlášený nouzový stav. Úřad pracuje bez přerušení  a proto podávejte svá podání nejlépe elektronickou poštou podatelna@mesto-domazlice.cz  nebo zasílejte běžnou korespondenci,“ stojí ve výzvě.

Do data platnosti nařízení vlády č. 217, tedy do 24. března 2020, se nevybírají poplatky za parkování na veřejných parkovištích v Domažlicích.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24