QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice neustále navyšuje počet covidových lůžek, jsou téměř obsazena

01.03.2021 15:05

Domažlická nemocnice má v současnosti pro covidové pacienty už 107 lůžek, nadále poskytuje veškerou ambulantní péči a zatím i část lůžkové péče pro necovidové pacienty.

Covid nakažený_nem. PK

Nemocnice v Domažlicích restrukturalizovala během několika dnů tři lůžkové stanice s 64 lůžky. Mnohá z těchto lůžek jsou navíc vybavena neinvazivní plicní ventilací HFNO. „Celkem tak nyní máme pro covidové pacienty sedm lůžek ARO/JIP a 100 standardních lůžek, z nichž 25 jsou reprofilizovaná lůžka JIP,“ popsal ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Změna režimu byla možná jen s přispěním i dalších nemocnic v Plzeňském kraji včetně Stodské, Klatovské, Mulačovy a Fakultní nemocnice v Plzni a také díky domovům poskytujících sociální péči z Domažlicka. Z transformujících se stanic na oddělení interny, chirurgie a následné péče si totiž převzaly pacienty bez koronavirové nákazy. „Díky této spolupráci je v nejpostiženějších regionech Plzeňského kraje nadále zachována místní i časová dostupnost akutní lůžkové péče pro všechny potřebné. Domažlická nemocnice zaplňuje covidová lůžka pacienty hlavně ze svého okresu a Tachovska a částečně i jižního Plzeňska a Klatovska. Včera večer měla ze 107 covidových lůžek zaplněnou rovnou stovku,“ uvedla hejtmanka Plzeňského kraje Ilona Mauritzová.

 Provoz dětského i gynekologicko-porodnického oddělení včetně porodnice je zatím bez omezení. To platí i pro ambulantní péči včetně rehabilitační.

Foto: Nemocnice PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24