QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice obnovuje provoz a plánuje operace

16.04.2021 6:21

Domažlická nemocnice se postupně vrací do běžného režimu. Znovu se rozjel provoz lůžkové části chirurgického oddělení i pro necovidové pacienty a otevřelo se rehabilitační oddělení.

domažlicka n

V Domažlicích už také začali provádět akutní operace necovidových pacientů, připravuje se obnovení plánované operativy. Lidi čekající na odložený zákrok nebo jim byla zrušena rehabilitace, bude kontaktovat sama nemocnice. Covidová místa zatím zůstávají v prostorách interního oddělení, oddělení následné péče a na intenzivní péči. V nemocnici je aktuálně zhruba stovka covidových lůžek s více než 70 pacienty. Zbylá lůžka jsou rezervou pro případ nutnosti hospitalizovat najednou více covid+ pacientů.

„Z důvodu poklesu covidových pacientů přistupujeme i po konzultaci s krajským koordinátorem intenzivní péče k postupné redukci covidových lůžek. První lůžkovou stanici jsme zrušili na počátku týdne. Kompletně jsme ji dezinfikovali, jak ošetřením všech povrchů, tak i desinfekční mlhou, a připravili ji pro bezpečný návrat necovidových pacientů,“ popisuje ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Nemocnice obnovila také provoz rehabilitace. „Obnovujeme postupně všechny procedury. Noví pacienti mohou kontaktovat rehabilitační oddělení. Ty, kterým byla rehabilitace přerušena nebo jsme ji museli odložit, jsme již obvolali a domlouváme s nimi další postup,“ popisuje vedoucí fyzioterapeut Naďa Buršíková.

Pacienty kontaktuje už i chirurgické oddělení. „Plánovanou operativu budeme obnovovat postupně. Pacienty kontaktujeme zatím sami,“ říká primář chirurgického oddělení Jindřich Křižan.

Ke zlepšení situace dochází v celém kraji, proto i ostatní nemocnice přistupují k postupnému snižování covidových lůžek. Týká se to například nemocnice v Klatovech, Stodu a Rokycanech.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24