QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Domažlická nemocnice opět otevřela lůžkovou část dětského a gynekologického oddělení

01.04.2021 7:07

Vzhledem k příznivě se vyvíjející epidemiologické situaci v regionu zprovoznila Domažlická nemocnice od čtvrtka 1. dubna opět lůžkovou část dětského a gynekologického oddělení.

domažlicka n

Obnovila se možnost hospitalizace dětských pacientů a gynekologických pacientek bez nákazy koronavirem. Hospitalizovány budou na lůžkové stanici, která je oddělená od „covidových“ prostor nemocnice. "Od čtvrtečního rána bude obnoven příjem a hospitalizace dětských pacientů a akutních gynekologických pacientek bez ohledu na onemocnění covid. Zároveň se rozšíří akutní operativa právě o tyto dětské pacienty a gynekologické pacientky," upřesňil ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Domažlická nemocnice ale stále zůstává zařízením specializujícím se na péči o covidové pacienty pro regiony Domažlicka, Tachovska, jižního Plzeňska a Klatovska. "Nemocnice se specializuje na péči o covidové pacienty od konce února. Postupně tranformovala většinu lůžkových stanic na covidové, čímž získala lůžka až pro 127 těchto pacientů. V době, kdy kulminovala čtvrtá vlna pandemie, byla tato lůžka nezřídka všechna obsazená. Po celou dobu změny režimu fungovaly v nemocnici bez omezení všechny ambulance a porodnice," dodal mluvčí krajských nemocnice Jiří Kokoška.

Foto: fcb Domažlická nemocnice

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24